Legea care introduce educația juridică în școli a fost promulgată

Legea care introduce educația juridică în școli a fost promulgată

Legea pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 instituie practic noi competențe cheie care vor viza educația la nivel preuniversitar. Cursul de educație antreprenorială, financiară și juridică va fi predat după programele elaborate de Ministerul Educației până la începutul anului școlar următor publicării legii în Monitorul Oficial al României.

Actul normativ vine la scurt timp după ce Legea 184/2021 care permite avocaților să predea la nivel universitar a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 658 din 2 iulie 2021. Inițiativa legislativă, care a avut ca scop lărgirea cadrului de activități compatibile cu exercitarea profesiei de avocat, face din proiectul privind educația juridică lansat de Ministerul Justiției în 2013, la care Uniunea Națională a Barourilor din România a aderat la 18 ianuarie 2018, alături de Ministerul Educaţiei Naţionale, Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Public.

Uniunea Națională a Barourilor din România salută aceste două demersuri legislative și este convinsă că educația juridică este baza angajamentului cetățenilor în problemele societății. UNBR își dorește ca prin experiența și expertiza profesioniștilor dreptului să participe la consultarea publică asupra succesului educațional.

Descarca știrea fișier DOCX / PDF

Articolul Legea care introduce educația juridică în școli a fost promulgată apare prima dată în UNBR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>