•  

    Telefon

    (+40) 0253-211.749

  •  

    Deschis

    Luni - Vineri 08.00 - 16.00

Alte Informatii

INPPA organizeaza, saptamanal, activitati de pregatire continua, la sediul UNBR din Palatul de Justitie.

Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – INPPA – implementează strategia de formare şi perfecţionare continuă a avocaţilor (art. 2 alin. 1 din Regulamentul INPPA), ţinând cont de faptul că Departamentul pentru formare profesională continuă din cadrul Institutului elaborează programe de formare profesională continuă – cursuri de scurtă durată (art. 31 lit. b şi c din Regulamentul INPPA).

Informăm avocaţii din barourile de avocaţi din circumscripţiile Curţii de Apel Bucureşti şi a Curţilor de Apel învecinate că începând cu data de 19 februarie 2015, în sediul UNBR (Palatul de Justiţie, Splaiul Independenţei nr. 5, sector 5), INPPA organizează între orele 17.00 – 20.00, activităţi de formare profesională continuă, după următorul program:

I. 19 februarie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Răspunderea penală a persoanei juridice. Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruţ Ciobanu. Invitat: doamna asistent universitar doctor Andra Trandafir – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti

II. 26 februarie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Sfera de aplicare a ordonanţei de plată. Accepţiunea noţiunii de „creanţă certă, lichidă şi exigibilă”. Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Claudiu Constantin Dinu. Invitat: domnul asistent universitar dr. Liviu Zidaru – judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

III. 05 martie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Excluderea probelor nelegal sau neloial administrate. Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruţ Ciobanu. Invitat: domnul judecător Daniel Grădinaru – vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti.

IV. 12 martie 2015, ora 17.00, dezbaterea cu tema: Regimul juridic al cauţiunii în materia măsurilor asigurătorii şi a măsurilor provizorii în cadrul procesului civil. Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat conf. univ. dr. Traian Briciu. Invitat: domnul Bogdan Dumitrache – executor judecătoresc.

V. 19 martie 2015, ora 17, dezbaterea cu tema: Acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Discuţiile vor fi moderate de domnul avocat lector univ. dr. Petruţ Ciobanu. Invitat: doamna Lăncrănjan Alexandra – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Aceste dezbateri se vor organiza săptămânal, pe tot parcursul anului, temele alese fiind atât de drept civil/procesual civil, cât şi de drept penal/procesual penal.

În cadrul susţinerii acestor teme de formare profesională continuă, dezbaterile vor avea caracter interactiv, fiind invitaţi şi reprezentanţi ai altor profesii juridice/judiciare (magistraţi, executori judecătoreşti, notari publici, practicieni în insolvenţă).

Dezbaterile vor avea loc în sala Comisiei Permanente a UNBR şi a Comisiei Centrale de Disciplina (sala E 24) de la etajul 1 al Palatului de Justiţie (localizată deasupra garderobei).

Accesul se face pe la intrarea principală a Palatului de Justiţie, iar participanţii se vor identifica la intrare cu cardul de avocat.

Înscrierile se fac prin email, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Numărul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat la 25. Înscrierea se va realiza prin email, cu indicarea datelor de contact (nume şi prenume, baroul, adresă de email şi număr de telefon), numărul maxim de locuri fiind ocupat în ordinea primirii cererilor de înscriere. Primele 25 de persoane înscrise astfel vor fi contactate, având obligaţia achitării taxei de 60 de lei / dezbatere, în 24 de ore de la confirmarea înscrierii. Dovada plăţii va fi comunicată prin email (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) în 24 de ore de la confirmarea înscrierii, în caz contrar, locul devenind disponibil.

Taxa urmează a se achita prin ordin de plată sau transfer bancar, în contul INPPA (IBAN: RO56RNCB0082044172480001, B.C.R. Bucureşti, Sucursala Unirea, CIF: 16137943). Persoanele care doresc emiterea unei facturi pentru suma achitată, vor preciza odată cu comunicarea confirmării plăţii şi datele de facturare.

Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregătire profesională continuă.

Asistenta Judiciara din Oficiu

Asistenta Judiciara din Oficiu

Programarea grupelor de avocati care vor asigura asistenta judiciara din oficiu in intervalul orar luni - vineri 16:00 - 08:00, sambata, duminica si sarbatorile legale.

Registrul de Asistenta Judiciara cu avocatii care urmeaza sa primeasca delegatii in intervalul orar 08:00 - 16:00, luni - vineri

NOU - LISTA CU AVOCATII CARE SI-AU EXPRIMAT OPTIUNEA DE A FI NUMITI CURATOR SPECIAL


Norme si instructiuni de repartizare cauze - SAJ - Baroul Gorj

Decizia nr. 451 din 21 februarie 2009 privind aprobarea formularisticii utlizata de barouri pentru SAJ

Formular - Cerere de inscriere in Registrul de asistenta judiciara

Regulament de organizare si functionare - SAJ - Baroul Gorj

Plata onorariilor din oficiu

Protocolul privind stabilirea onorariilor avocaţilor pentru furnizarea serviciilor de asistenţă juridică în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenţă juridică şi/sau reprezentare extrajudiciară, precum şi pentru asigurarea serviciilor de asistenţă juridică privind accesul internaţional la justiţie în materie civilă şi cooperarea internaţională în materie penală.

 

--------------------------------------------------------------

 

Date de contact:

Digi Mobil: 0771.761.299
Tel./Fax: 0353.415.071
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. ro
Website: www.baroulgorj.ro/saj

Hotărâri Baroul Gorj

HOTĂRÂREA

 NR. 115/19.12.2016

Având în vedere:

- ședința Consiliului Baroului Gorj din data de 20.05.2016 la care au participat următorii consilieri: av. Florin Homescu, 

av. Groza Constantin, av. Dragu Cosmin,  av. Fumureanu Ştefan Gelu, av. Elena Mija Daniela, av.Nănescu Cosmin,

av. Giorgi Vasii Florela,  av. Bucică Dan Mihai, av. Cepoi Silviu Gabriel şi av. Marcu Grigorie, Stefan Motataianu;

-luandu-se in considerare dispozitiile art. 118 lit. b) din Legea nr. 72/2016 si obligatiile Consiliului stabilite prin modificarile aduse Statului Profesiei de Avocat s-a apreciat cu unanimitate de voturi ca se impune o masura care sa determine recuperarea datoriilor la plata C.A.S si a cotelor profesionale prin neeliberarea vizelor pentru anul 2017 avocatilor din Baroul Gorj care au restante la sistemul propriu de asigurari si la plata cotelor profesionale mai mari de 6 luni.

In baza competentelor ce-i revin, in temeiul art.56 din Legea 51/1995, Consiliul Baroului Gorj,

 

                                                                                                         HOTĂRĂȘTE:

 

Art.1. Nu se vor elibera vizele 2017 pentru cardul de identitate al avocatilor daca avocatii din Baroul Gorj au restante la cotele profesionale si sistemul propriu de asigurari mai mari de 6 luni.

Prezenta hotarare se aduce la indeplinire prin serviciul secretariat si in baza verificarilor efectuate de serviciul casierie.

 

DECAN,

Av. Florin Homescu

 

HOTĂRÂREA

 NR. 108/20.05.2016

Având în vedere:

- ședința Consiliului Baroului Gorj din data de 20.05.2016 la care au participat următorii consilieri: av. Florin Homescu, 

av. Groza Constantin, av. Dragu Cosmin,  av. Fumureanu Ştefan Gelu, av. Elena Mija Daniela, av.Nănescu Cosmin,

av. Giorgi Vasii Florela,  av. Bucică Dan Mihai, av. Cepoi Silviu Gabriel şi av. Marcu Grigorie;

-analizându-se situaţia financiară a Baroului Gorj, constatându-se că ultima majorare a cotei la barou a fost realizată

în anul 2009 şi de la acel moment au crescut utilităţile,salariul minim pe economieşi actualul cuantum al cotei nu mai

permite susţinerea bugetului Baroului Gorj;

- cu 8 voturi pentru şi 2 abţineri;

- În temeiul art. 56 lit.o)  din Legea 51/1995, Consiliul Baroului Gorj

HOTĂRĂȘTE:

Art.1. Începând cu data de 01.09.2016 se majorează cota de contribuţie a avocaţilor din Baroul Gorj de la suma

 de 60lei lunar la suma de70 lei lunar.

DECAN,

Av. Florin Homescu

In curand

In Curand ......